Het feest van de zomer organiseren

Heerlijk, de zomer is weer begonnen! Dat kan maar een ding betekenen, lekker naar buiten en genieten van het weer. De langere dagen, de zon op je bol, lekkere drankjes uit koelboxen en een overschot aan vitamine D. Dat is wat de zomer erg beknopt samenvat. Hoe je geniet van deze langere dagen en de zon kan op vele manieren. Denk bijvoorbeeld aan de Zweden die een feest, misschien wel het allermooiste feest ter wereld, hebben genaamd midsommar. Dit betekent ‘’midzomernacht’’. Dit is een feest waar vanaf de middag de hele avond en nacht gefeest en gedanst wordt en het niet donker wordt. Je kunt dus de hele nacht door! Dit klinkt misschien niet heel speciaal, maar de meesten die weleens terug van een feestje zijn gekomen terwijl het al licht werd, kunnen deze magie bevestigen. 

De Hollandse trots

Alleen het idee van het super lang door kunnen feesten is dus al leuk en de magie van het licht maakt het nog leuker. Omdat Zweden zo’n hoge breedtegraad heeft wordt het hier de hele nacht namelijk echt niet donker. Dit zorgt er ook voor dat je een stuk minder moe zult worden, omdat je niet doorhebt dat het al nacht is. In Nederland liggen we helaas wat lager gelegen, maar desalniettemin kan er in de zomer flink gefeest worden. Denk bijvoorbeeld aan de vele festivals die we in Nederland hebben waar andere landen zelfs naar opkijken. En denk bijvoorbeeld aan alle DJ’s die Nederland heeft. Als Nederlanders mogen we als het gaat om feesten helemaal niks klagen. 

Een oer-Hollands feestje

Als we zelf echter een feest gaan organiseren gaat het al snel mis. Kijk namelijk eens naar het stereotype Nederlandse verjaardag, waar buitenlanders ons dan ook om uitlachen. We zitten met z’n allen in een kringetje met een drankje en taart of iets hartigs als blokjes kaas, zoute stengels en borrelnootjes. Om een wat origineler feest te geven is het dan misschien ook slimmer even af te kijken van de grotere Nederlandse festivals en wat anderen zoals de Zweden doen. 

De ideale combinatie

Hoe leuk zou het namelijk zijn om een feest te geven in je tuin, met de muziek van de beste DJ’s die Nederland heeft, of echte Hollandse meezingers natuurlijk die het ook altijd goed doen. En dit te spelen in een grote tuin als dit beschikbaar is en anders op een andere plek waar je optimaal kan genieten van heerlijke muziek. Als dit vervolgens gecombineerd kan worden met de lange zomerdagen en er geen eindtijd is, zul je waarschijnlijk de ideale feestavond/nacht meemaken. Wat moet je nou nog meer willen? Precies, helemaal niks. 

Het recept

Voor dit feest om nooit te vergeten zijn natuurlijk ook een aantal dingen nodig. Allereerst is het verstandig om een goede locatie te regelen waar je ongestoord van de muziek kan genieten. Daarnaast is, zoals eerder vermeld, het ook erg leuk om een DJ set te plaatsen met goede boxen. Verder kopiëren we de drankjes wel van de oer hollandse feestjes, maar laten we de hapjes achterwege. Voor de drankjes komt een koelbox of een koelkast goed van pas. Het enige wat dan nog nodig is is een stel leuke mensen om er een onvergetelijke tijd van te maken. 

two women standing facing flag on pole

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *