Waar moet je op letten tijdens het inrichten van je huis?

Een huis inrichten is makkelijker gezegd dan gedaan. Op internet en in woonmagazines kun je vaak tips vinden hierover, maar het is ook belangrijk om te weten welke fouten mensen vaak maken als het aankomt op de huizen inrichting. In deze blog kun je een aantal tips lezen!

Houd het simpel

Less is more. Een fout die veel mensen maken bij het inrichten van een woning is dat ze het huis vaak volproppen met meubels, decoratie en andere prullaria. Dit is juist iets wat je niet moet doen, houd het liever lekker simpel. Als je veel meubels in een ruimte zet zorg je ervoor dat er minder ruimte in je woning is en dat de ruimte benauwder aandoet. Veel decoratie en andere rommeltjes maken je huis rommelig en geeft een onrustig gevoel. Een voordeel van een minimalistisch huis is dat je minder tijd kwijt bent aan schoonmaken. Een snelle haal over je Tv kast is dan al genoeg om het meubel schoon te houden! 

Te weinig verlichting

Niemand wil in een donker huis wonen. Het is om die reden heel belangrijk dat je goed nadenkt over het kleurgebruik in je huis. Zorg er altijd voor dat je kleuren kiest die je zelf mooi vindt. Je kunt rust en ruimte in je huis houden als je kiest voor lichtere kleuren zoals wit, crème of pasteltinten. Deze kleuren zorgen namelijk voor meer ruimte en zorgen voor een rustige sfeer. Als je toch voor een donkere kleur op de wand wilt gaan, dan kun je beter donkere accessoires of meubels kiezen, zoals een donkere fauteuil. Hiermee gaat de frisse uitstraling van licht behang niet verloren zonder dat je gedag hoeft te zeggen tegen je favoriete kleur.

Zorg voor een geheel

De ruimtes in een huis hebben meestal meerdere functies. Vaak wordt de woonkamer bijvoorbeeld gebruikt als kamer om tv te kijken, te studeren en te eten. Het kan dan verleidelijk zijn om verschillende hoekjes in je woonkamer te maken zodat het een beetje lijkt alsof je drie kamers in één hebt. Dit kun je echter beter niet doen. Hoekjes onderbreken namelijk het rustige geheel en zorgen voor een onsamenhangende ruimte die ontzettend rommelig oogt. Kies liever voor een grote tafel waar je kunt eten en studeren zodat je geen verschillende hoekjes hoeft te maken.

Licht en lucht

Zoals je in bovenstaande tips al hebt kunnen lezen is het ontzettend belangrijk om voldoende licht in je ruimte te hebben. Zeker wanneer het vroeg donker wordt is dit prettig. Je krijgt geen sfeer in huis als je allerlei grote lichtpunten in je huis of aan de muur hebt. Juist kleine lampjes brengen sfeer in een huis. Je kunt prima een hanglamp boven de eettafel hangen, maar boven de bank ziet dit er heel ongezellig uit. Zet in de woonkamer liever een staande leeslamp neer die je in de ruimte kunt combineren met kleinere sfeerverlichting. Op deze manier is je woonkamer wel gezellig maar zit je nooit in het donker. Een woning met allemaal grote lampen is dan namelijk prima voor lichtinval, maar gezellig is het niet bepaald. Hetzelfde geldt voor sfeerverlichting; het ziet er leuk uit maar is niet praktisch. Combineer de twee liever.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *